+359898550769 office@sitemar.net

По последни данни над 11 милиона малки фирми в САЩ са собственост и управлявани от жени. Това представлява над 35% от малките компании в страната. С напредването на технологиите няма по-добро време от сега за жените да изберат кариера като собственик на малък бизнес. Тъй като разпространението на интернет се разраства по целия свят, създаването на собствен онлайн бизнес може да бъде успешно навсякъде.

За жените, които искат да започнат кариера като собственици на малък или микро бизнес, технологиите и интернет помагат за създаването на онлайн бизнес с малко режийни разходи и по-бърза възвръщаемост от много други традиционни бизнеси. Можете да изберете да стартирате малък онлайн бизнес във всяка една от категориите:

  • Технологични услуги
  • Услуги за бизнес подкрепа
  • Продажби и промоции

Като първа стъпка ще трябва да направите свой собствен уеб сайт, независимо от избрания тип, но освен това всеки бизнес има свои уникални изисквания.

Топ 10 доходоносни онлайн опции за малък бизнес за жени предприемачи:

Онлайн технологични услуги:

1. Уеб дизайн / Графичен дизайн / Софтуерна разработка

Технологичните услуги не са приоритет само на мъжете. Все повече жени ги предлагат онлайн. Ако вече имате сертификатите или имате склонност да научите уеб дизайн, графичен дизайн, дизайн на лого или разработка на софтуер, тогава създаването на онлайн малък бизнес, който предлага тези услуги, може да бъде чудесна възможност за вас.

Има огромен потенциал в пространството на малкия бизнес и бихте могли да предложите на пазара услугите си на малки и микро фирми във вашия местен район. Или бихте могли да създадете приложения, които имат нишова аудитория – като планирано хранене за заети професионалисти, дигитални организатори за работещи родители и др. Разходите за стартиране обикновено включват само необходимия хардуер и софтуер. Бихте могли да работите и в дома си и по този начин да премахнете голяма част от режийните разходи.

2. Онлайн уроци и курсове

Коя е първата ви мисъл, когато искате да разберете нещо?

Точно така, отваряте Google и започвате да търсите. Милиарди заявки „Как да“ се въвеждат всеки ден и има огромен пазар и голямо търсене на уроци и онлайн курсове за всичко, вариращо от тънкостите на добрия маникюр до кодиране на PHP.

Можете да създадете свой курс на вашия уеб сайт или да работите с големи онлайн академични платформи като Аula.bg или Udemy.com. Винаги можете да използвате и силата на платформа като YouTube, която ви позволява да достигнете до милиони хора и и която щи ви плаща, когато интересът към вашия продукт започне да се разширява.

3. Онлайн видео продукция

В онлайн видео пространството YouTube е лидер по отношение както на производството, така и на потреблението. От първото си качване на видео през април 2005 г. платформата вече има 1,3 милиарда потребители, 300 часа видеоклипове се качват всяка минута, 3,25 милиарда часа видеоклипове са гледани всеки месец, и има 30 милиона посетители на ден.

Интересна статистика: 20% от тези посетители затварят гледаните видеоклипове след първите 10 секунди заради лоши производствени стойности.

Ето къде е вашият потенциален пазар. При такава зрителската статистика винаги можете да помогнете на повече малки и микро бизнеси да разкрият потенциала на видео продукцията си.

Добре направената видео продукция помага за увеличаване на гледането на видеоклиповете и намалява процента на отпадане. Ако все още нямате необходимите сертификати, има много платформи, от които можете да завършите курсове по видео продукция, включително LinkedIn. 

Онлайн услуги за поддръжка на бизнеса:

1. Асистентски услуги

Друга бизнес ниша за малък онлайн бизнес са асистентските услуги. Можете да предложите услугите си като виртуален асистент за малки и микро бизнеси във вашия местен район. Услугите ви могат да включват всичко – извършване и проследяване на срещи, планиране на календари, управление на телефонни обаждания от доставчици и дори координация между различните страни за събития за малкия бизнес близо до вас.

Можете да предложите услуги за личен асистент за физически лица и малки фирми, като управлявате техните телефони, имейли, календари и дори правите онлайн пазаруване за тях.

Това е отличен бизнес избор за жени, които имат отлични организационни и комуникативни умения. Също така е добър избор за жени, които биха искали да управляват бизнес от вкъщи. Инвестицията ще включва хардуера и софтуера, необходими за управление на телефонни разговори и календари.

2. Счетоводни услуги

Малките и микро фирмите рядко имат счетоводители на пълен работен ден поради бюджетни ограничения. Ако сте сертифициран счетоводител, можете да предложите пълен набор от счетоводни и данъчни услуги за малки и микро бизнеси около вас.

Дори и да не сте сертифицирани, но имате отлични математически умения или сте добри с бизнес анализите, можете да предложите редица услуги на такива малки компании. Тези услуги може да включват:

⇒ Баланси
⇒ Отчети за приходите
⇒ Разнообразни финансови отчети – месечни, тримесечни, годишни.

Инвестицията включва софтуер за счетоводство и отчитане.

3. Онлайн маркетингови консултантски услуги (социални медии, имейл маркетинг)

Ако сте добри в работата в мрежа и имате страхотни маркетингови умения или правилните сертификати, предлагането на маркетингови консултантски услуги е друга чудесна идея за малък онлайн бизнес. Малките фирми нямат големи маркетингови бюджети, но можете да им помогнете да използват онлайн медиите, за да предлагат ефективно своя бизнес чрез безплатни платформи като социални медии и имейл маркетинг.

Помогнете на малкия и микро бизнеса да се свърже и да се ангажира с повече клиенти чрез създаване и провеждане на онлайн маркетингови кампании в социалните медии и чрез имейл маркетинг. Така услугите за дигитален маркетинг на малкия бизнес ще бъдат по-креативни и ще представят  необходимата информация.

Можете да решавате в кои часове да работите и с кои клиенти, което е чудесна гъвкава опция за вас. Нещо повече, можете да правите това за клиенти навсякъде, а не само за малки фирми в близост до вас.

4. Управление на уеб сайтове, управление на съдържанието

Още една онлайн услуга за бизнес, която можете да предложите, е управлението на уеб сайтове за малки фирми. Можете да им помогнете да актуализират уеб сайта си, като планирате и координирате необходимите актуализации и надстройки за него. Координирайте и стратегията за съдържанието на уеб сайта, за да бъде винаги свеж.

Можете да предложите практически услуги, ако сте експерт в уеб дизайна или да предложите да действате като координатор на проекти и да начислявате само консултантски такси.

Онлайн продажби и промоции

1. Създавайте и продавайте продукти онлайн

Онлайн търговията на дребно е чудесна възможност за тези, които имат умения да изработват различни артикули. Независимо дали реставрирате винтидж мебели или сте художник, рисуващ пейзажи, онлайн светът ви дава възможност да създавате и продавате своите творения на изключително задоволителни цени.

Можете да използвате нишови платформи за търговия на дребно като OLX.bg или големи онлайн търговци на дребно като Amazon, за да продавате работата си. Като алтернатива можете да създадете свой собствен уеб сайт с електронен магазин и да продавате продуктите си чрез него.

2. Продавайте услуги онлайн

Можете да създадете уеб сайт, който да помага на хората и малките фирми да се свързват с различни услуги или професионалисти бързо и лесно. Въпреки че може да мислите за онлайн директории, когато четете това, разликата е, че предоставяте лична връзка между малкия бизнес и доставчика.

Вие продавате услугите на доставчика на клиенти, като контролирате доставчиците, за да гарантирате, че услугите се доставят навреме. Така вие ставате точка за контакт на клиентите. Това е интензивен във времето бизнес, но е отличен избор за тези, които искат да използват своите управленски умения и съществуващата си професионална мрежа, за да създадат доходоносен бизнес за себе си.

3. Партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг е методът за популяризиране на продукти на други хора или компании чрез собствен онлайн бизнес в замяна на комисионна от продажбите. Вашият онлайн бизнес ще участва в популяризирането на един или повече продукти чрез вашите собствени цифрови платформи като блог или видео канал в YouTube.

За да станете успешен в партньорския маркетинг като малък бизнес, ще трябва активно да популяризирате своя уеб сайт, блог и видео канал, за да осигурите максимален трафик и голям потенциал за продажби.

И така, как да стартирате малък онлайн бизнес като партньорски маркетинг?

♦ Изберете своя нишов продукт или продукти.

♦ Свържете се с партньорска мрежа, която продава тези продукти или директно с компаниите за започване на партньорска връзка.

♦ Започнете да популяризирате продукти чрез блог и видео в YouTube или на платформа за стрийминг на живо като Periscope. Хората винаги искат да знаят повече за продуктите и търсят онлайн.

♦ Настройте партньорските връзки от вашия уебсайт.

♦ Насърчете зрителите да купуват продукти от вашия уебсайт.

♦ Докато печелите все повече и повече зрители, събирайте имейли чрез вашия блог или бюлетин.

♦ Разраствайте и персонализирайте съдържанието си и взаимодействайте с клиентите си, за да осигурите повече покупки през вашия уебсайт.

Когато вашият бизнес се разрасне, можете да преминете към плащане на реклама на кликване. Инвестицията ви може да включи и закупуване на продукти, а другите ви първоначални разходи ще включват вашия уеб сайт, разходи за видео продукция или разходи за пътувания, ако има такива.

Преди да изберете някой малък онлайн бизнес за старт, разберете ангажимента, който ще се изисква от вас. Също така ще трябва да отговорите и на 4 критични въпроси, преди да седнете да съставите своя бизнес план.

Вижте какви са те в част 2 на статията.

error: Съдържанието е защитено!