+359898550769 office@sitemar.net

Често задавани въпроси

Създадохме този раздел, тъй като искахме да съберем на едно място въпросите, които най-често получаваме от нашите партньори, като списъкът постоянно ще се допълва.

Ако имате въпроси, на които няма отговор тук, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

Често задавани въпроси

Създадохме този раздел, тъй като искахме да съберем на едно място въпросите, които най-често получаваме от нашите партньори, като списъкът постоянно ще се допълва.

Ако имате въпроси, на които няма отговор тук, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

Имам малък бизнес. Трябва ли ми сайт?

Ако имате нужда от един съвет, когато стартирате или искате да получите по-добри резултати от работата си – това е да си направите уеб сайт. Голяма част от бизнеса вече е онлайн и хората всъщност не губят време да преглеждат телефонния указател, когато търсят нещо. 

Как да получа домейн?

Понятието „домейн“ е превод на английската дума „domain“ и означава притежание, владение. Регистрацията на домейн дава правото на притежание на определено име за определено време. Обикновено се купува от хостинг компания.

Какво е хостинг?

Хостинг е услуга, която позволява на фирми и физически лица да публикуват уеб сайт в Интернет. Уеб хостът или доставчикът на уеб хостинг услуги е бизнес, който предоставя технологиите и услугите, необходими за уеб сайта, за да бъдат видими в Интернет.

Трябва ли да избера WordPress за моя сайт?

Да, поради няколко причини. Той е 100% безплатен за използване. WordPress е с отворен код – т.е. не се изисква лиценз. Изходният код е свободно достъпен за всеки, който иска да надгражда. Следователно има море от разширения за WordPress, шаблони и приставки, които могат да направят вашия сайт красив и функционален.

Колко струва WordPress сайт?

Някои приставки и теми са платени, а други не. За някои се плаща еднократно, други имат периодични лицензи за текуща поддръжка и актуализиране. Това зависи от отделния разработчик на софтуер. Стремим се да изградим вашия сайт без лицензиране на приставки и теми, така че да не се ангажирате с фиксирани плащания, след като ви предадем готовия проект. Ако някоя сложна функционалност изисква платен вариант, винаги първо го обсъждаме с партньорите си.

Могат ли електронни магазини на WooCommerce да се конкурират с Shopify и Magento?

Да. Много хора погрешно мислят, че WordPress е само за фирмени сайтове. Истината е, че WooCommerce е напълно подходящ за електронни магазини – както големи, така и малки. Не само защото е основно безплатен, а и защото има добра скорост и изненадващи възможности, които постоянно се увеличават.

 

Имам готов сайт, можете ли да ми помогнете?

Ако вашият уебсайт е направен в WordPress, тогава със сигурност можем. Ние сме експерти в WordPress сайтове и ако имате нужда от помощ или по-нататъшно развитие на съществуващ сайт, тогава можете да се свържете с нас. Ние предлагаме абонаменти за фиксирана услуга на изключително изгодна месечна или годишна цена, както и предоставяме услуги със заплащане на час.

Колко бързо можете да ми помогнете?

Ако имате абонаментен договор и проблемът е спешен, ние ще ви помогнем в рамките на няколко часа. Ако сте нов клиент и трябва да се изгради напълно нов сайт от нулата, това ще зависи от големината му – около 3-4 седмици.

Трябва ли ми абонаментен договор за поддръжка на сайта?

Зависи от това колко сте заети, колко технологични познания имате и колко професионално искате да стартирате вашия уеб сайт.

Колко струва електронен магазин на WordPress?

Зависи от вашето желание. Цената на разработка за е-магазин варира в широки граници в зависимост от включените функционалности и броя на продуктите.

Как трябва да продавам онлайн?

Има много възможности за това. Независимо дали става дума за реклама във Facebook, Google Ads или SEO, ние можем да ви помогнем.

Моят уеб сайт е бавен, какво да правя?

Започнете с анализ в PageSpeed Insights или Gtmetrix . Често за проблема са виновни големи снимки или видео, грешно структуриран сайт или нисък хостинг план.

Къде мога да намеря хубави снимки за моя уеб сайт?

Можете да използвате Pixabay, Shutterstock или други сайтове за стокови снимки. Препоръчваме обаче да направите нещо сами или с помощта на фотограф и графичен дизайнер. Тогава получавате по-добра професионална идентичност.

Как да изпращам бюлетини и оферти от моя уеб сайт?

Препоръчваме Mailchimp, но има и други добри доставчици.

Мога ли да видя кой посещава моя уебсайт?

Да. Препоръчваме да се използва Google Analytics, който осигурява добър професионален преглед.

Може ли сайтът ми да е номер 1 в Google?

Да, може. Но трябва внимателно да изберете ключовите фрази за търсене. И внимателно да се планира със SEO и/или Ads.

WordPress защитена CMS ли е?

Да. WordPress е сигурна система. Трябва обаче да не забравяте да поддържате актуализирани версии на свързаните теми и плъгини.

Какво е CDN?

Мрежа за доставка на съдържание означава, че съдържанието на вашия уеб сайт или уеб магазин е разположено на няколко различни сървъра (центрове за данни), които са свързани в мрежа.

Какво е DNS?

DNS е съкращение за Система за имена на домейни. DNS превръща IP адресите в имена. Без DNS ще трябва да въведете IP адрес, за да посетите уеб сайт или уеб магазин.

Как да разбера дали сайтът ми е оптимизиран за мобилни устройства?

Можете например да тествате с Google Search Console в раздела Mobile Usability.

Кога Google ще индексира моя нов сайт и ново съдържание?

Това може да отнеме от няколко часа до 3-4 седмици. Зависи кога техният бот ще обходи сайта.

Защо не мога да намеря уеб сайта си в Google?

Ако сайтът е чисто нов, дайте му няколко дни. Ако е изграден на WordPress, отворете Настройки и се уверете, че „Помолете търсачките да не индексират този сайт“ не е отметнато.

Каква е разликата между Google Ads и SEO?

Google Ads е реклама, която създавате. Вие избирате дневен бюджет и плащате на Google, за да се вижда. SEO са резултатите от търсенето, които се показват след рекламите (следователно безплатни). Важно е вашият уеб сайт да бъде оптимизиран, за да постигне по-добро класиране.

Какво е важно за SEO през 2021 г.?

Локално SEO, оптимизирайте местния си район и използвайте Google My Business. Първо мислете за оптимизация на мобилната версия вместо за десктоп. Скоростта е от решаващо значение. Съдържанието също трябва да е достатъчно като обем и стойност. И най-вече обърнете внимание на вашата идентичност – кои сте и в какво сте по-добри от другите?

Как да защитя уеб сайта или магазина си в WordPress от хакерски атаки?

Трябва да поддържате редовно актуализирани плъгини, теми и др. Изберете силна парола (минимум 14 знака) за вашия потребителски акаунт. Изберете внимателно приставките, които използвате. Използвайте плъгини за сигурност.

Задайте въпрос

Ако не сте успели да намерите отговор на вашите въпроси, пишете ни: